Merk informatie

Rado

Terug! >

Rado Ceramica White JubiléDe geschiedenis van Rado begint in 1917, in het Kleine Zwitserse plaatsje Lengnau, waar de drie broers Fritz, Ernst en Werner Schlup de Schlup & Co uurwerkenfabriek beginnen. Precies 40 jaar later, in 1957, wordt het bedrijf omgevormd in de Rado Uhren AG en wordt de eerste horlogecollectie gepresenteerd onder de naam Rado. Het is het begin van een ongebruikelijk succesverhaal.

Vanaf het moment dat het merk Rado werd gelanceerd, hebben de innovatieve collecties horlogeliefhebbers over de hele wereld gefascineerd. Met de klassieke “DiaStar Original”, introduceerde Rado in 1962 het eerste krasvaste horloge. Sindsdien volgde vele bijzondere horloges en high-tech ontwikkelingen, waaronder de “Captain Cook” (het eerste duikhorloge van Rado), de “Glissière” (met zijdelings ingebracht saffierglas en gegarandeerde waterdichtheid) en high-tech keramiek in 1986 met de “Ceramica” horloges. De introductie van dit speciale high-tech keramiek is voor de merkbeleving van Rado een belangrijk moment gebleken.

Rado V10KDe meest sensationele ontdekking tot nog toe is de uitvinding van de Rado high-tech diamant in 1996. Sinds 2004 worden horloges onder de naam V10K met een coating van dit materiaal in serie geproduceerd. Met een hardheid van 10.000 Vickers zijn deze horloges de hardste en meest krasvaste horloges ter wereld.

In 2011 onthulde Rado twee belangrijke ontdekkingen in de aanhoudende zoektocht naar nieuwe materialen en technologieën. Na verschillende jaren van ontwikkeling debuteerde Ceramos®, een mengeling van high-tech keramiek en metaal (in de Rado D-Star). De andere innovatie is ’s werelds dunste keramische horloge. Voor de Rado True Thinline moesten alle onderdelen opnieuw worden bewerkt en was een ultradunne kwarts uurwerk van minder dan 1 mm dikte nodig.

Rado horloges zijn echter niet alleen beroemd om het gebruik van zeer vooruitstrevende materialen, ook de esthetische kwaliteiten van Rado zijn een speerpunt. Rado Sintra ChronographAlleen al sinds 1990 (het haar waarin Rado op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd), heeft het merk meer dan 30 internationale design prijzen gewonnen, zoals meerdere iF Awards, Red Dot Awards en Good Design Awards.

Rado kan met recht tot een van de meest vooruitstrevende horlogemerken in de wereld worden gerekend. Het bedrijf heeft ruim 470 mensen in dienst in 31 landen. Daar bovenop zijn er rond de 5900 verkooppunten en 400 servicecentra. De Nederlandse verkooppunten kunt u vinden via de link recht bovenaan de pagina, onder het Rado logo. Voor meer informatie en foto’s van de horloges van Rado, is een bezoek aan de website van het merk een aanrader.

Rado web site

Foto's
Volgende foto! >
o.a. verkrijgbaar bij:
Uw link hier?
Klik hier!
Rado nieuws
di. 19 mrt. 2013
Rado HyperChrome Chronograph XXL: Goed Design in High-Tech Keramiek
vr. 28 dec. 2012
Rado D-Star – tijdloze horloges met eeuwige jeugd
do. 01 mrt. 2012
RADO True Thinline: het dunste keramische horloge ter wereld
di. 10 jan. 2012
Rado Centrix Automatic en Automatic Jubilé – cirkels in de zuiverste vorm
do. 23 jun. 2011
Rado wint Red Dot Award met Ceramica Digital Automatic
wo. 02 mrt. 2011
Eerbetoon aan DiaStar: Rado D-Star Basel Special 2011
do. 11 feb. 2010
Rado r5.5 Automatic - toekomstige prijswinnaar?
wo. 23 sep. 2009
Rado heeft ook een iPhone App
do. 14 mei. 2009
Rado r5.5 Chronograaf door Jasper Morrison
do. 17 apr. 2008
RADO Sintra Gold Jubilé